Kleine pocketparen zijn een van de favoriete handgroepen in Texas Hold’em. Ze zijn meestal een van de gemakkelijkste handgroepen om te spelen en zijn meestal niet duur om te spelen. Een klein pocket paar wordt over het algemeen beschouwd als elk paar tussen deuce en zes. Ze spelen allemaal grotendeels op dezelfde manier. Met een paar sleutelbegrippen in gedachten, is het mogelijk om kleine pocketparen grotendeels winstgevend te maken. Dit door enkele relatief eenvoudige strategie├źn te gebruiken.

Set mining

“Set mining” in Texas Hold’em verwijst naar het preflop :zo min mogelijk investeren als je een klein pocket pair hebt. Als je vervolgens de set hit, maximaliseer je je rendement door hard in te zetten na de flop. In een online poker spel komt de meeste waarde die wordt gewonnen uit kleine pocketparen voort.  

Er zijn over het algemeen twee manieren wanneer je als eerste de actie opent met een klein pocket pair. De eerste is om limp te openen. Dit is de actie waarbij de eerste speler die op de flop komt de blinds callt in plaats van te verhogen. Dit doe je in de hoop andere spelers aan te moedigen achter te limpen met marginale handen. Dit houdt je preflop-investering tot een minimum beperkt en je moedigt actie aan. In het geval dat je een set flopt, is de kans groter dat je actie krijgt.

Folden

De tweede strategie is om vanuit middenpositie of later te openen en te folden in vroege positie. Door te verhogen in plaats van te limpen, kun je jouw range “uncapped” houden en initiatief nemen. 

Als je gecalled wordt, zal de pot groter zijn dan wanneer je had gelimpt. Dit maakt het opbouwen van een grote pot na de flop makkelijker als je toevallig een set flopt. En in situaties waarin iedereen fold, is het nooit erg om de blinds te winnen. Als je tegenstanders onervaren zijn, te veel handen spelen en/of niet opletten, kan een limpstrategie de beste resultaten opleveren.

Raise strategie

Met een raise met een klein pocket paar, zou je strategie moeten afhangen van de stackgrootte van de raiser. Als algemene regel geldt dat je een raise niet moet callen met een klein pocket pair. Tenzij zowel jij als de raiser minstens 10x zoveel fiches hebben. Door dit te doen, help je ervoor te zorgen dat je genoeg winst van je tegenstander kunt verdienen als je een set hit.

De kans dat je een set flopt is ongeveer 7,5 tegen 1. Het is dus belangrijk om goed betaald te worden als je die ongrijpbare set vindt.

Als een of meer spelers al voor je hinken, moet je met hen mee hinken. Het isoleren van een limper door hem te verhogen met een klein pocket pair leidt tot lastige post-flop spots. Deze agressieve actie ontmoedigt ook in een multiway-pot.